joi, 19 februarie 2015

Obligativitatea inscrierii pe tichetele de masa a datelor de identificare ale salariatilor



Conform HG 23/2015 privind normele de aplicare a Legii 142/2015 privind tichetele de masa, s-a decis ca tichetele de masa emise vor fi obligatoriu personalizate de catre unitatea emitenta cu numele, prenumele si CNP-ul salariatului si in vederea aplicarii corespunzatoare a acestei norme, exista obligativitatea ca angajatorii sa trimita aceste informatii unitatilor emitente:

art. 3 alin (1) Contractul pentru achiziţionarea tichetelor de masă, încheiat între angajator şi unităţile emitente, cuprinde cel puţin următoarele clauze, în funcţie de suportul utilizat pentru emiterea tichetelor de masă, referitoare la: g) obligaţia angajatorilor de a colecta de la salariaţii lor şi de a transfera către unităţile emitente toate datele personale şi informaţiile referitoare la salariaţi care sunt necesare pentru emiterea, utilizarea, procesarea şi decontarea tranzacţiilor cu tichete de masă;

art. 33 Unităţile emitente au obligaţia de a tipări, pe imprimatul reprezentând tichetul de masă pe suport hârtie, numele şi prenumele, precum şi codul numeric personal al salariatului îndreptăţit să utilizeze tichetul de masă, cu excepţia tichetelor de masă pe suport hârtie acordate donatorilor de sânge în baza legislaţiei speciale privind drepturile şi obligaţiile donatorilor de sânge, precum şi a tichetelor de masă pe suport hârtie acordate în alte situaţii prevăzute prin alte legi speciale.”


Despre autor
Dana Ionescu este Legal Manager al Adecco, avand peste 15 ani de experienta in domeniul juridic. Este specializata in legislatia muncii, acoperind aspecte legate de contracte colective de munca, regulamente si politici interne, contracte individuale de munca, restructurari si transferuri de personal. Are o vasta experienta in dreptul contractual, acordand si consultanta in proceduri de negociere, conciliere si recuperare de debite. A fost implicata in tranzactii complexe cu privire la capitalul social, detinand cunostinte temeinice privind dreptul societar.

Contact:
Dana Ionescu | Legal Manager
Mob: + 40 721188450

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu