luni, 6 aprilie 2015

Despre oameni si cifre - Adecco Training

1.2.3.4.5.6.7.8.9.10

“1 principiu de baza al leadership-lui. 2 tipuri de feedback constructiv. 3 motive pentru a accepta schimbarea. 4 actiuni cheie pentru o ascultare activa. 5 lucruri obligatorii de facut in prospectare. 6 metode pentru a cultiva relatia cu clientii. 7 cai verificate pentru a deveni un manager mai bun. 8 alternative in negocierea de succes. 9 lucruri obligatorii pentru o prezentare de succes. 10 pasi spre o cariera de succes”



Desigur, se poate si de la 10 in sus, desi eu am intalnit mai rar. Oricum, sunt intotdeauna corelate cu o reteta magica, ca intr-o prajitura metaforica, in care daca ai pus mai putin – sau mai mult – dintr-un ingredient, esecul e asigurat.

Contabiliceste vorbind, se spune ca diavolul se ascunde in detalii. Masuram, adunam, scadem, impartim, verificam. Important e sa obtinem o cifra neta, o certitudine. Care sa nu sufere contestatie, indoiala.

2+2=4….desi lucram cu oameni. Am fost invatati de clienti, de mediul de business, de autori de success, de realitatea “terenului”, sa transformam in valori cu existenta obiectiva – in devalmasie – sentimente, ganduri, preferinte, perceptii, dorinte. Si lucrurile functioneaza astfel. In cele mai multe din cazuri.

Am intalnit insa si oameni care opereaza (si) cu o matematica diferita. Sunt acei oameni care – clienti, cursanti, colegi sau prieteni – au alte tipuri de resurse, sunt poate daruiti cu o fereastra a sufletului mai luminoasa, poate si pentru ca e mereu deschisa. Si sunt multi.

Cu ei ne face placere sa lucram, sa luam decizii, sa inovam, sa incercam sa facem lucruri si sa gresim. Sa cadem si sa ne ridicam. Sa zambim, sa o luam de la capat si sa mergem inainte. Si in cele din urma, sa reusim impreuna.

Claudiu Ciortea 
este Head of Training la Adecco Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu