luni, 4 august 2014

Modificari privind privind acordarea tichetelor de vacanţă

Rămânem în sfera subiectelor de vacanță. 

Potrivit legii nr. 94/2014 pentru aprobarea OUG nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanţă, publicată în data de 03.07.2014, sintagma "tichet de vacanţă" se înlocuieşte cu sintagma "voucher de vacanţă". Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub formă de vouchere de vacanţă rămane neschimbat, respectiv contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal.

Prestarea serviciilor achiziţionate prin intermediul voucherelor de vacanţă se face în unităţi turistice, autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism. Voucherul de vacanţă are perioadă de valabilitate până la data de 31 decembrie a anului în care a fost emis. Voucherele de vacanţă se emit numai în sistem on-line.


Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei acceptarea de către unitatea afiliată spre comercializare a voucherelor de vacanţă de către alte persoane decât titularul voucherului de vacanţă. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei acceptarea de către unitatea afiliată spre comercializare a voucherelor de vacanţă de către alte persoane decât titularul voucherului de vacanţă.


Dana Ionescu
este Legal Manager la Adecco România


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu